Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/071-2850

Blog

Hogyan válassz tapadásmentes serpenyőt?

MABADI
2022.04.12 17:00
Hogyan válassz tapadásmentes serpenyőt?

A tapadásmentes serpenyő igen csak áldásos konyhai eszköz: könnyű tisztítani, rendkívül változatosan használható és könnyedén ínycsiklandó fogásokat tudsz a segítségével készíteni. De azért van néhány dolog, amire jó, ha odafigyelsz a vásárláskor és a használatkor! Nézzük, mik ezek!

Bevonat és anyag - a legfontosabb szempontok

A tapadásmentes serpenyők általában alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek és teflon vagy kerámia bevonatot kapnak. A teflon és kerámia bevonat közötti fő különbség, hogy a teflon bevonat tartósabb, de csak abban az esetben, ha előírásszerűen van tisztítva. Vagyis nem szabad súrolószerrel dörzsölni, mert tönkremegy, ehelyett érdemes egy puhább felületű szivaccsal tisztítani, majd szárazra törölni.

Tapadásmentes serpenyő esetén kerüld a fém eszközök használatát, ezekkel könnyen megkarcolhatod a felületet. Sütésnél pedig érdemes már a melegítés kezdetén vajat vagy olajat használni, ezek nem tapadnak le és elkerülheted a serpenyő túlhevítését.

Mennyit költs egy tapadásmentes serpenyőre?

A rozsdamentes acélból készült tapadásmentes serpenyők drágábbak, hiszen anyagukból adódóan sokkal jobban és egyenletesebben tartják a hőt, így optimálisabb főzési hőmérsékletet biztosítanak. 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a konyhai eszközök esetén igaz a következő: a jó minőségért fizetni kell. 

A tapadásmentes serpenyőkre viszont nem érdemes többhavi fizetésedet rákölteni. Ugyanis akárhogy vigyázol a bevonatra, az nagyon könnyen sérül, ráadásul rendszeres használat mellett idővel kopni kezd. 

Érdemes tehát néhány középkategóriás tapadásmentes serpenyőt beszerezned, mert kopás ide, kopás oda, hihetetlenül megkönnyítik a konyhai munkát! Ezen belül mi a rozsdamentes acélból készült darabokat ajánljuk.

Ha szeretnél többet tudni ezekről, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésünket arról, mi a különbség az inox és a rozsdamentes acél között.