Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/071-2850

Blog

Stresszmentes karácsony: Mindennek az alapja a gondos tervezés

2023.11.23 09:00
Stresszmentes karácsony: Mindennek az alapja a gondos tervezés

Neked miről szól a karácsonyt megelőző időszak? A várakozás öröméről, a ráhangolódásról, az elcsendesedésről, a meghittségről? Vagy a rohanásról, az ezernyi tennivalóról, a kapkodva beszerzett ajándékokról, a stresszről és a fáradtságról?

Ha inkább ez utóbbi jellemző rád és szeretnéd, hogy az ünnepi készülődés idén végre a nyugalomról és az örömről szóljon, akkor érdemes megfogadnod a tanácsainkat. Persze egyáltalán nem az a lényeg, hogy minden tökéletes legyen, a hangsúly azon van, hogy az ünnepi készülődésből ki tudd hozni a számodra legjobbat.

Az első és legfontosabb lépés a stresszmentes karácsonyhoz a tervezés

Készíts ütemtervet arról, hogy milyen feladatokat szeretnél mindenképpen elvégezni a visszalévő néhány hét alatt.  Akár előre ütemezve napokra is beoszthatod, hogy melyik napot szánod például ajándékvásárlásra, melyiket az ajándékok csomagolására, a takarításra, a bevásárlásra. A lényeg, hogy minden tevékenységre jusson időd, a legjobb, ha a feladatokhoz határidőt is rendelsz.

Készíts költségvetést arról, hogy mennyit szánsz az ajándékokra, az ünnepi dekorációra, ez segít elkerülni a túlzott kiadásokat.

Írj listát az ajándékokról: kinek, mit és honnan fogsz beszerezni. Ha szeretnél kényelmesen, időtakarékosan ajándékot vásárolni, akkor a legegyszerűbb, ha a kiválasztott terméket az interneten rendeled meg. Internetes vásárlás során azonban legyél körültekintő és figyelj arra, hogy megbízható webáruházból rendelj, ahonnan gyorsan és pontosan érkezik hozzád az áru. Szuper ötlet, ha az ajándékot saját kezűleg készíted el, de akkor ahhoz is idejében szerezd be a kellékeket.

Állítsd össze az ünnepi menüsort, készíts bevásárlólistát és amit lehet, azt jó előre vedd meg, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban szaladgálni az elmaradt hozzávalók után.

Keresd elő a díszeket, a karácsonyi lakásdekorációt, ha valamit szükséges pótolni még idejében tedd meg, ne a karácsonyfa díszítésekor derüljön ki, hogy az égősor nem világít.

Nem kell mindent egyedül csinálnod, amit tudsz, delegálj

Beszéljétek meg a családtagokkal, hogy ki milyen feladatot vállal és osszátok el a teendőket, így sokkal gyorsabban és könnyebben a végére értek az elintézendő dolgoknak. A gyerekeket vond be a rendrakásba, takarításba, de segíthetnek a díszek átnézésében és a lakás ünnepi ruhába öltöztetésében is. A közös mézeskalács vagy süteménykészítés pedig igazi élmény lesz még a legkisebbeknek is.

Az ünnepi készülődés közben állj meg néha

Bármennyi is a teendő, az ünnepi rohanás közepette mindig szánj időt arra, hogy pihenj, kikapcsolódj és végezz olyan tevékenységet, ami oldja a stresszt. Sétálj, mozogj, meditálj, használd ki ezt az időszakot arra, hogy befelé figyelsz és elcsendesedsz, hogy amikor eljön az ünnep, akkor a lelkedben is ünnep legyen.

A stresszmentes karácsonyhoz mi a Mabadinál azzal tudunk hozzájárulni, hogy a weboldalunkon megrendelt termékeket gyorsan, pontosan és zökkenőmentesen szállítjuk el neked. Ha pedig bármelyik termékünkkel kapcsolatban kérdésed van, írj nekünk üzenetet és segítünk!